Jan Hendrik van Schothorst

Jan Hendrik van Schothorst is in november 1985 geboren te Zeist. Op achtjarige leeftijd ontving hij in Veenendaal zijn eerste orgellessen van Gert van de Hoef. Vanaf 2002 studeert hij bij Leander van der Steen orgel en piano en volgt hij lessen zang bij Ali Hendriksen. In 2009 rondde Jan Hendrik de Meerjarige Dirigenten Opleiding met succes af.

Momenteel is Jan Hendrik actief als dirigent van het Christelijk Mannenkoor Ede, Reformatorisch jongerenkoor Chenánja, Jongerenkoor The Messengers en Gemengd koor Con Amore uit Veenendaal, kinderkoor Happy Songs uit Amersfoort, het Maranathakerk-projectkoor in Lunteren en het Samengesteld Evangelisatiekoor Zuid-Limburg wat repeteert in Harskamp. Ook is hij dirigent van het Jong en Oudkoor.

Tevens schrijft en arrangeert Jan Hendrik muziek voor diverse bezettingen. Hij wordt regelmatig als begeleider gevraagd zijn medewerking te verlenen aan concerten met diverse koren, zowel achter de vleugel als op de orgelbank. Jan Hendrik heeft meegewerkt aan diverse CD-opnamen en uitzendingen en meermaals koren van Leander van der Steen begeleidt in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Hij begeleidt als kerkorganist erediensten in Amersfoort. 

Wil je meer weten? Klik dan op de knop voor meer informatie.